10 perces fánk
Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, forró olajba kanállal beleszaggatjuk a tésztát, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Megjegyzés:
A joghurt lehet ízesített is. Az olajba csak keveset szaggassunk egyszerre, mert megdagad sülés közben.
Csirkecomb mustármártásban
4 csirkecomb,
Előkészítése: a combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem.
Elkészítése: serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát lepirítom. Ráöntöm a mustáros keveréket, és befedve puhára párolom. Párolt rizs a hozzávaló köret, amit az alatt készítek el, amíg a csirke párolódik.
MIRINDA SZELET
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral habosra kavarunk, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 dl. étolajat, fél csomag sütőport, és a 6 tojás fehérjéből vert kemény habot. Ezt megsütöd, és ha kihült ráteszed a következőket..
Krém:
1 csomag margarint 20 dkg. cukorral kikavarsz, 1/4 kg. tehéntúrót hozzáadunk.
Ennek a tetejére jön a
máz:
7 dl. szénsavas Mirinda üdítőt, vagy Fanta narancsot, 2 csomag vaniliás pudinggal és 3-4 evőkanál cukorral sűrűre főzöl. Ha kihűlt, a krém tetejére kell rakni.