MENÜ

Egyesült Királyságok
"Ha békét akarsz, állj készen a harcra!"
Julius Caesar
"Minden háború az első csata előtti utolsó pillanatban dől el."
Szun-Ce

 

10 perces fánk

Hozzávalók:

  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 pohár natúr joghurt

 

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, forró olajba kanállal beleszaggatjuk a tésztát, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés:
A joghurt lehet ízesített is. Az olajba csak keveset szaggassunk egyszerre, mert megdagad sülés közben.

 

 

Csirkecomb mustármártásban

4 csirkecomb,

  • 2 dl tejszín,
  • 4 evőkanál csípős mustár,
  • 2 evőkanál olaj,
  • ízlés szerint só, bors.

Előkészítése: a combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem.

Elkészítése: serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát lepirítom. Ráöntöm a mustáros keveréket, és befedve puhára párolom. Párolt rizs a hozzávaló köret, amit az alatt készítek el, amíg a csirke párolódik.

 

MIRINDA SZELET

Hozzávalók:

 

Tészta:

 

6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral habosra kavarunk, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 dl. étolajat, fél csomag sütőport, és a 6 tojás fehérjéből vert kemény habot. Ezt megsütöd, és ha kihült ráteszed a következőket..

 

 

Krém:

 

1 csomag margarint 20 dkg. cukorral kikavarsz, 1/4 kg. tehéntúrót hozzáadunk.

Ennek a tetejére jön a

 

máz:

 

7 dl. szénsavas Mirinda üdítőt, vagy Fanta narancsot, 2 csomag vaniliás pudinggal és 3-4 evőkanál cukorral sűrűre főzöl. Ha kihűlt,  a krém tetejére kell rakni.



 

Asztali nézet